Tulipán, tulipán


5 egyszerű lépés, ami segít abban, hogy a tulipánok tovább maradjanak szépek és egyenesek a vázában

Semmi sem olyan tavaszias, mint egy csodálatos tulipán váza. De ezek a csodás tulipánok addig alkotnak egy gyönyörű csokrot amíg haza nem érünk velük, hogy vázába rakjuk, és már másnap szomorúan megereszkednek. Ezért a szakértőktől a legjobb tippeket kértük a tulipánok vázában való gondozásához – hogyan lehet hosszabb ideig tartani, egyenesebben tartani őket és hogy frissebbnek tűnjenek. Ezután a lógó üzletből hozott virágokat gyönyörű csokorrá alakíthatod, amely úgy néz ki, mintha frissen szedhetted volna a saját kertedből.
 
Tulipán vázában
 

1. Válaszd ki a megfelelő vázát

A vázák nem csak az esztétikáról szólnak, minden bizonnyal azt szeretnéd, hogy egy váza szép legyen, de a virágok számára is megfelelő környezetet kell biztosítaniuk. Tulipánokhoz olyan vázát kell választani, amely legalább fele a virágok magasságának – támogatásra van szüksége. Azt sem szeretnénk, hogy túl keskeny legyen, amitől a váza zsúfolt lesz, ügyelj arra, hogy minden szárnak legyen elég helye, és a levelek ne törjenek össze. 
Töltsd meg a vázát is megfelelő mennyiségű vízzel. Általában egy váza kétharmada a tökéletes mennyiség, de ha szükséges, mindenképpen távolítsd el az alsó leveleket, hogy ne üljenek bele a vízbe. Használj szobahőmérsékletű vagy akár enyhén langyos vizet a hideg helyett, mivel ez gyorsabban hidratálja a tulipánokat. 

2. Vágd le a tulipánjaidat és itasd meg őket

Gyakran, amikor megkapjuk/hazahozzuk a tulipánokat, már több órája kint van a vízből, és egy kicsit ilyenkor lógós, kókadt. 
Helyezd a becsomagolt tulipánokat a konyhaasztalra, óvatosan csomagold ki és távolítsd el a sérült leveleket, helyezd vissza ugyanarra a papírra, ügyelve arra, hogy minden szár egyenes legyen, tekerd vissza szorosan és vágj le kb. 2 centit a szár tövétől. Merítsd a becsomagolt köteget egy vödör mély langyos vízbe. Ideális esetben hagyd őket ázni egy éjszakán át, vagy legalább néhány óráig

Amint a tulipánok rehidratálódnak, felszívják a vizet a szárukból, és merevekké válnak, megtartva az alakjukat, így kiegyenesítik a szárukat. Miután teljesen hidratált, készen áll a vázában való rendezésre. Ezután élvezheted a tulipánokat, miközben folyamatosan nőnek (kevés vágott virágok egyike, amelyek levágás után tovább nőnek). Frissítsd a vizet és tisztítsd meg a vázát minden második nap.

3. Mozgasd a vázát, hogy tulipánjaid rgyenesek maradjanak

Ahogy említettük, a tulipánok vázában tartásának fő problémája (vagy szépsége?) az, hogy azon kevés növények közé tartoznak, amelyek még azután is növekednek, hogy kivágták a hagymájukból – vagyis mozognak.  Ezt szem előtt tartva, mindig vágd rövidebbre, amikor elrendezed őket a vázában, különben rendetlennek tűnnek, ahogy nőnek. A tulipánok mindig a fény felé nőnek, így ha egyenesebben akarod tartani, érdemes időnként megmozgatni a vázát.

4. Prábáld ki ezt a filléres trükköt

Ez egy olyan egyszerű trükk, amellyel a tulipánokat egyenesen rendezheted. Mielőtt levágnád a tulipán szárát, töltsd meg a vázát vízzel és dobj bele egy 10 vagy 20 forintos érmét. Hagyd, hogy ott üljön, amíg előkészíted a virágaidat, majd miután megnyírtad őket, tedd a vázába, és egy óra múlva észreveszed, hogy már nem dőlnek le, és egyenesen állnak. Zseniális! Nem vagyunk tudósok, de... úgy tűnik, valami köze van a réz oxidációjához?

5. Tárold tulipánjaid elsotétített helyiségben

Mivel a tulipánok folyamatosan nőnek a vázában, mozognak a vízben. Ez része a varázsuknak, és nincs miért aggódni! De ha azt szeretnéd, hogy a tulipánok egyenesen álljanak egy vacsorára vagy különleges alkalomra, azt javaslom, hogy vedd ki őket a vázából, szorosan csomagold be újságpapírral kúp alakúra, dobd vissza a vízbe, és tartsd sötét szobában éjszakára. Ha reggel kicsomagolod őket, tökéletesek lesznek! Ezután ne felejtsd el forgatni a vázát, hogy megakadályozd, hogy a fény felé növekedjenek.

Forrás:agrároldal.hu

Tetszett a cikk?

 

Kiemelt ApróHirdetések

További kiemelt ApróHirdetések »

 

1001Virág cikkek

Hortenzia szaporítása: Videóval
Praktikák, praktikák
A hidrazia virága ivartalan virága, virágszíne eleinte fehér, majd fokozatosan kékre vagy rózsaszínre színeződik.
Hibák a karácsonyi kaktusz gondozása során
Praktikák, praktikák
A karácsonyi kaktusz egy különleges növény, amely számos otthon szépítője lehet, de megfelelő gondozást igén ...
Hogyan locsoljuk a hortenziát?
Praktikák, praktikák
A hortenzia egy lenyűgöző növény, amely színpompás virágaival díszíti kerteket és teraszokat világszerte.
Nárcisz
Kerti virágok, kert virágai
Tavaszi kerti hagymás virágaink egyike, vágott virágként is kereskedelmi forgalomban vannak.
Dézsakertek I.rész
Kertek, szép kertek
A dézsakert azoknak is megoldást kínál, akik nem rendelkeznek nagy kerttel, hiszen teraszon, lépcsőn, erkélyen is ...
Búzavirág
Mezei virágok, mezei virágok
A gabona gyomnövényeként ismerjük, megművelt területeken fordul elő, különösen a búza- és rozsvetésekben.
Nemesített freesia
Cserepes virágok, szobanövények
Színes kis cserepes virágok,nagyon jó ajándék mert évekig virágzik. Kertben is jól érzi magát.
Labdarózsa + VIDEÓ
Kerti virágok, kert virágai
A labdarózsa egy három-négy méter magasságot elérő díszcserje, virágának színe kezdetben zöldes fehér, majd ...
Liliom + VIDEÓ
Kerti virágok, kert virágai
A liliom egy csodaszép virág, a maga egyszerűségével, külömböző színeivel a kertjeink szép színfoltja.

További cikkek »

 

...