Asparágus


Asparágus

Napjainkban az tűlevelű aszparágusz, az Asparagus fajták nem örvend hatalmas népszérűségnek a dísznövények körében, pedig a nagyszülők idején minden esküvői csokor alapvető eleme volt. Nem drága növény, a kisebb példányok már 2500 Ft-tól megvásárolhatók a kertészetekben, boltokban.

Latin neve: Asparagus densiflorus 

A gondozása rendkívül egyszerű. Nagyon hálás növény, a kis gondoskodás is egyből meglátszik rajta. A kezdő kertészkedők számára is egy jó választás lehet. Az alapvető igényei betartása mellett semmi gondunk nem lehet vele.

Az aszparágusz átlagos fényigényű növény, kedveli azt, de a tűző napfénytől óvjuk. A napon töltött huzamosabb idő alatt könnyen megéghetnek a levelei. Ha sokat szeretnénk a napon hagyni, akkor fokozatosan kell rászokatni. A legjobb számára a félárnyék, esetleg árnyék. Ott megfelelően eléldegél. Ha a cserepét felakasztjuk a kertben a fára az is remek számára, hiszen szűrt napfényt kap.

A téli időszak során viszonylag alacsony hőmérsékleten kell tartsuk, kb. 10-15 fokon, különben a levelei megsárgulnak. A fagyra érzékeny, így a tél alatt ne tartsuk kint vagy közvetlen ablak mellett. Az ősz, tavasz és nyár alatt a kb. 18-25 fok közötti hőmérséklet a legtökéletesebb számára.

Érdemes beszerezni egy-két kisebb növényt és láthatjuk éveken át a fejlődését, növekedését.

Foró forrása: facebook.com

 

Tetszett a cikk?

 

Kiemelt ApróHirdetések

További kiemelt ApróHirdetések »

 

1001Virág cikkek

További cikkek »

 

...