Aloe Vera


Aloe Vera 

Az aloe vera története az ókorra vezethető vissza, jótékony hatása már ekkor ismert volt, használták a gyógyászatban, az ókori görög, kínai, indiai és római orvoslás egyik alapja volt. Páratlan tulajdonságait felismerve számos megnevezéssel volt ismert: mennyei vessző, csodanövény, az élet növénye, konzervált orvosság.

A botanikusok által ismert megközelítőleg 300 fajta aloe vera közül öt az, ami gyógyító hatással is bír, köztük az egyik az Aloe Barbadensis Miller, mely talán a leghatásosabb. Nevét egy Miller nevű botanikusról kapta, ő volt az, aki elsőként írta le tudományosan a növényt, melyre Barbados szigetén talált rá, tőle kapta a növény az Aloe Barbadensis Miller nevet.

 

 

 Aloe Vera gondozása

Az Aloe Vera igazán kisigényű növény, nagyon könnyen tudod tartani, de vannak olyan hibák, amelyeket elkövetve sajnos véget vethet a növény szép életének.

  • Az első és legfontosabb, hogy az Aloe Verát semmi esetre sem szabad túlöntözni, és hagyni, hogy a pangó vízben álljon. Ilyenkor levelei elsárgulnak, és szétesnek. Ha már megtörtént a baj, gyorsan távolítsd el a beteg leveleket és hagyd kiszáradni a növény földjét.
  • Ha viszont túl kevés vizet adsz neki, akkor szép, húsos levelei el fognak vékonyodni. Mit tegyél ilyenkor? Egyszerűen csak meg kell locsolnod!
  • Ha a levelei barnák, esetleg égettnek tűnnek, akkor túl sok napfényt kapott. Helyezd át egy kevésbé napos, de világos helyre, ahol leginkább a délelőtti napsugarakban tud fürdőzni, és nem a délutániakban.
Legyen sok örömötök e virágban!
Tetszett a cikk?

 

Kiemelt ApróHirdetések

További kiemelt ApróHirdetések »

 

1001Virág cikkek

További cikkek »

 

...